ایران‌ یاسا

مجموعه تحلیل‌گر «سبدگردان سینا»، در گزارش خود به تحلیل بنیادی شرکت ایران‌یاساتایر (پاسا) پرداخت.

شرکت ایران‌یاساتایر و رابر (سهامی عام) در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۳۴۷ با نام شرکت سهامی کارخانجات تولیدی و صنعتی ایران‌یاسا تحت شماره ۱۱۰۵۱ در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران و متعاقبا طی شماره ثبت ۶۵۹۰ در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری شهریار به ثبت رسیده و در سال‌های گذشته با تصویب مجامع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام نام آن به شرکت ایران‌یاساتایر و رابر و نوع شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تغییر یافته و در تاریخ ۰۲/۰۶/۱۳۸۲ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شد.

براساس موافقت صادره از وزارت صنایع، در تاریخ ۲۱/۰۲/۱۳۹۲با ظرفیت اسمی۲۵میلیون و ۳۰۳ هزار تن ظرفیت تولید شرکت در پروانه بهره‌برداری اصلاح شده و فعالیت می‌کند.

براساس اطلاعات این تحلیل می‌توان ادعا کرد ایران‌یاسا در ترکیب بهای تمام‌شده تولید ۶۶درصد قیمت را مواد مصرفی، ۱۴درصد را دستمزد مستقیم و ۲۰درصد را سربار هزینه‌ها درنظر می‌گیرد.

دراین میان این مواد ۱۷درصد به کائوچو مصنوعی اختصاص پیدا کرده، ۱۳درصد کائوچو طبیعی، ۲۰درصد دوده، ۱۶درصد نخ و سیم یا کوردها و همچنین ۳ تا ۴درصد به پلی‌بوتادین و بوتیل‌رابر اختصاص پیدا می‌کند.

ازبین هزینه‌های سربار نیز ۴۷درصد هزینه حقوق و دستمزد و ۵درصد برای هزینه‌های استهلاکی و انرژی درنظر گرفته می‌شود. هزینه‌های عمومی اداری و فروش در سال ۱۴۰۳ تا ۴درصد کاهش داشته است و همچنین هزینه‌های مالی در بخش فروش ۲درصد کاهش داشته است.

به طور کلی روند حاشیه سود این شرکت نسبت‌به سال گذشته کاهش یافته و از ۲۴درصد حاشیه سود ناخالص در ۴۰۱ به ۲۲درصد در سال جاری رسیده است. سهم ۲۰درصدی حاشیه سود عملیاتی سال گذشته نیز به ۱۸درصد در کارشناسی ۱۴۰۳رسیده است.

درمورد حاشیه سود خالص نیز ۱۵درصد دوره سال قبل به ۱۳درصد در ۱۴۰۳ نزول پیدا کرده است. البته نباید فراموش کرد در ۴ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۳درصدی در خروجی خط تولید بوده‌ایم. به همین ترتیب می‌توان اسفند را ضعیف‌ترین ماه ایران‌یاسا اعلام کرد که فقط ۷۱۶ هزار حلقه تولید شده ولی در سوی دیگر، مهر ماه یک میلیون و ۹۱۷ حلقه تولید شده بود.

در مقام مقایسه در ماه‌های اردیبهشت و خرداد به ترتیب شاهد رشد ۶۰۰ هزار حلقه‌ای و ۱۱۳ هزار حلقه‌ای نسبت به سال گذشته بوده‌ایم. اما متاسفانه این رشد تولید در فروش منعکس نشده و در ۴ماهه سال ۱۴۰۳ افت ۱۸درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته رخ داده است.

در نهایت باید اعلام کرد سود کارشناسی ۱۴۰۳ باتوجه به افزایش ۱۲درصدی نرخ فروش نسبت‌به ۳ماهه و افزایش ۳۹درصدی نرخ نسبت‌به سال گذشته رخ داده است. درصورتی‌که ایران‌یاسا نتواند افزایش نرخ ۱۲درصدی در ۹ماه را رقم بزند، مقدار سود این تایرساز به ۲۱۸ میلیارد تومان کاهش پیدا خواهد کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =

آخرین اخبار